Öppen för innovation

Det spelar ingen roll var du befinner dig i din innovationsprocess. Vi hjälper dig med nätinfrastruktur, kunskap och digitala affärsinsikter för fast och mobil datakommunikation och telefoni.

Låt idéerna lyfta. Det är i mötet det händer.

Ingen kan någonsin komma på alla idéer och ha all kunskap själv. Speciellt inte inom digitaliseringen och mobilitet där utvecklingen går i ett rasande tempo. Och definitivt inte på en operatörsmarknad där framgång lika mycket handlar om Time-to-Market som att kunna anpassa sig till nya kundbeteenden, bygga smarta affärsmodeller eller få utväxling på nya tekniktrender. Det är därför vi gillar öppen innovation.

Den nya tidens operatörer

Som grossist av nätverkstjänster och landets ledande leverantör av fast och mobil kommunikation fungerar vi som en möjliggörare för den nya tidens operatörer – för de företag som formar det digitala Sverige via landets största nätuniversum.

Ofta handlar det om bolag som redan köper kapacitet i våra fasta och mobila kommunikationsnät – företag som vill hitta nya sätt att höja sina intäkter, vässa sin produktivitet eller öka sin geografiska täckning. I andra fall kan vi bidra med operatörsfunktionalitet till en startup inom IoT och uppkopplade industrier. I takt med den ökande användningen av artificiell intelligens kommer dessutom kraven på snabba och mobila uppkopplingar öka ytterligare.  

Samtidigt ser vi helt nya aktörer som adderar operatörsfunktionalitet till en redan existerande affär. Livsmedelskedjor som vill knyta starkare band med sina kunder som virtuell mobiloperatör, entreprenörer som skapar smarta företagsväxlar i molnet eller innovatörer som tar fram smarta barnmobiler i klockformat.

Framtidens nät är öppet för alla. Vi med.

Eftersom vi lever efter devisen att ”Framtidens nät är öppet för alla” är det lika naturligt för oss att dela med sig av vår samlade kunskap och erfarenhet. Därför ser vi oss som en partner för dig som ser möjligheterna med öppen innovation och vill utöka din kunskapsbas utan att tappa fokus på din kärnverksamhet – för dig som har en affärsidé, en innovation, en pryl, ett tjänstekoncept där fast eller mobil ”nätkänning” blir en del av ditt erbjudande.

Vi går in där det passar

Egentligen spelar det ingen roll var du befinner dig i din innovationsprocess. Vi är vana att gå in i våra kunders utvecklingsprocesser där det för tillfället passar bäst – oavsett om du använder den klassiska Stage-Gate-modellen för produktutveckling eller arbetar efter eget huvud. Flexibilitet är vårt nyckelord.

Som grossister kan vi sedan leverera det vi lovar – kapacitet i Sveriges bästa mobilnät, Öppen Fiber, uppkopplingar via ett Ethernet-nät med oöverträffad täckning eller genom högpresterande våglängdsförbindelser. Och vi driver Sveriges största kopparnät som fortfarande når 85 % av Sveriges hushåll och företag.

Vi har råvaran. Du förädlar.

Eftersom vi är grossist, inte en operatör i dess traditionella mening, är vi vana att räkna på Business Case som innebär att vi kan leverera kommunikationstjänster i sin mest renodlade form – i ren nätkapacitet, fast och mobil konnektivitet, geografisk täckning etc. Och hela tiden med stöd av mjuka tjänster inom allt från drift, support och utbildning till stöd för att utvärdera nätbaserade affärsmodeller.

Vi förser dig med ”kommunikationsråvaran” så du kan förädla dina idéer och därmed skapa unika erbjudande oavsett om du erbjuder kapacitet till storföretag eller är verksam som tjänsteleverantör av bredband, tv och telefoni till villaägare.

Eftersom vi ofta är en del av olika innovationsprojekt håller vi hårt på sekretessen. Då flera av våra kunder är direkta konkurrenter till våra ägare – Telia – vet vi vad förtroende betyder i vår bransch. Att ha vattentäta skott mellan oss och övriga koncernen är därför en självklarhet med allt vad det innebär av sekretess och NDA (Non Disclosure Agreement).

Öppen för samarbete?

Är du intresserad av hur vi kan bidra till utvecklingen av din nya uppkopplade pryl, din nästa tjänsteinnovation eller bara behöver hjälp med att överbrygga ett teknikskifte eller öka kapaciteten i ditt befintliga nät? Hör då av dig så tar vi ett snack och ser hur vi kan matcha våra erfarenheter. Det är i mötet det händer.